https://mobirise.com/

 A vizsla tartás szabályai

Biztosan vizslát szeretne?
Íme, néhány fontos tudnivaló róluk!

Rendszeres foglalkozást igényel

A vizsla munkakutya, alapvetően vadászkutya. Igényli a feladatokat és a törődést.

Szereteni kell, akár egy gyereket

A vizsla lelki világa leginkább a gyerekekéhez hasonlít. Kemény bánásmódot rosszul tűri. Rövid szőre miatt kinti tartásra nem alkalmas.

Örökmozgó

Naponta-két naponta minimum két órát kell vele sétálni - akár van kert, akár nincs - különben lakberendező válik belőle.

Családtag, nem házörző

Nem nevezhető egyemberes kutyának, a család minden tagját szereti, gyermekek mellett kifejezetten szeret lenni.
Nem házörző!

Mozgásigény:

A vizsla, azon kutyák közé tartozik, akinek nagyon sok mozgásra van szüksége. S ez nem merül ki abban, hogy „akkor ez rendben, nagy a kertem”. Igényli a sok és rendszeres foglalkozást. Munkakutya, alapvetően vadászkutya.


Nagy a mozgásszükséglete, rendkívül kitartó, nehezen fárad el. A vizsla az egyik legsokoldalúbb magyar kutyafajta, igazi Hungarikum. Nem „otthonülőknek” való: ha nincs lefárasztva, akkor könnyen megmutatja lakberendező képességeit. Naponta-két naponta minimum két órát kell vele sétálni - akár van kert, akár nincs, aktívan kell vele foglalkozni, vagy séta közben, vagy azon kívül."


Igyekezzünk a sétákat mindennap megközelítőleg ugyanabban az időpontban elvégezni, hogy kialakuljon egy napirend, ugyanis a kutyák szeretik a rendet. Ha elegendőt mozog, akkor a lakásban nyugodtan fog viselkedni.


A vizsla tele van energiával, s szívesen részt vesz bármilyen mozgásban. Nagyon játékos,imád dolgozni, s szinte mindent az emberért tesz.


Tartása:

Téli szabadban való tartásra rövid szőre miatt nem alkalmas!Családban való viselkedése:

Nem nevezhető egyemberes kutyának, a család minden tagját szereti, éppen ezért gyerekek mellé is előszeretettel ajánljuk. Az teszi a legboldogabbá, ha az ember közelében lehet. Kiegyensúlyozott és élénk kutyáról van szó,akinek a legjellemzőbb tulajdonsága a rendkívüli kapcsolattartó képessége. Árnyékként követi gazdáját, nagyon érzékeny mindenfajta durva bánásmódra. A hanghordozáson kívül más eszközökkel csak igen ritkán kell fegyelmezni.Nem házörző! A vizsla egy társ:

A vizsla nem egy eszköz, hanem egy társ. A vizsláknak szenzációs öröklött tulajdonságai vannak. Rendkívül könnyen tanítható, de házőrzőnek nem alkalmas: a besurranót éppúgy körülrajongja, mint a közeli barátot.Vadászatokon:

Magyarország leghíresebb őshonos vadászkutyája a nemes és élénk magyar vizsla. A magyar vadászok körében a mai napig a vizsla a legkedveltebb mindenes vadászkutya. Elsősorban apróvadas vadászatokon használják, nyúlra, fácánra, tőkés récére, de sebzett nagyvad keresésére is megtanítható. Jellegzetes módon jelzi a vadat, majd a lövés utánmegkeresi és behozza a vadásznak, ezzel lényegesen növelve a vadászat hatékonyságát.
Lónártné Roik Gizella

info@zsarokahegyivadaszkennel.hu

+36 30 47 57 858