Mobirise

BEMUTATKOZÁS

Lónártné Roik Gizella vagyok, a Zsarókahegyi Vadász Kennel alapítója és tulajdonosa.
Első magyar vizslámat, Parlagi Zsebes” Bessyt” 2011-ben kaptam, terápiakutyának. Nagyon sokat dolgozom és mint mindenkinek az életét, nekem is megkeseríti a stressz.

Rengeteget jártam ki Bessyvel sétálni a természetbe, erdőbe, mezőre, mindegy volt neki, nagyon a kedvemben akart járni és egyre többet mutatott meg nekem, hogy mit is tud. Felfigyeltem rá és eldöntöttem, hogy én is hozzájárulok, hogy képességeit feltárjuk. Így elkezdtünk sok tanulás és tréning mellett vizsgázni az alapoktól, egészen a mindenes vizsgáig...

Azt mondják, ez nem kutya, hanem vizsla

Gyerekkorom óta járom a természetet Édesapámnak köszönhetően. A szabadidőt, családommal együtt, horgászattal, vadászattal töltöm. Előbb kezdtem el vadászni, mint vizslázni. Igen, ez más! Azt mondják, ez nem kutya, hanem vizsla.

Mindig volt kutyánk, de amikor hozzám került Bessy, megtudtam, milyen is egy vizsla. Ezt, ki kell próbálni!

Telt, múlt az idő, sokat mentünk vadászni, nem csak apróvadra, hanem lesvadászatra is. Egész éjjel egy pisszenés nélkül végigülte a vadászatot és értelmes szemével rám nézett, amikor a vaddisznót én még meg sem hallottam. Vadászatok alkalmával szinte hihetetlen, hogy milyen távolságról már megérzi a vadat.

Vizslával élni és dolgozi különleges

"A magyar vizsla különleges, intelligenciája kiemelkedő, az emberekkel való speciális, szoros kapcsolata, szolgálatkészsége és engedelmessége miatt is. A vizsla szinte magától tanul, szívja magába a tudást, boldog, ha velem és nekem dolgozhat, örül egy simogatásnak is, s mindig szemembe néz, mert még tekintetével is a kapcsolatot keresi.”

Stabil idegrendszerű, nyugodt, kellemes, barátságos, szép, okos, hihetetlen könnyen kezelhető kutyák, akikkel együtt élni egy öröm.

VIZSGÁK/PEDIGREE - Parlagi Zsebes "Bessy"

TSZ - Tenyészszemle
AV - Alap Vizsga
VAV- Vadászati Alkalmassági Vizsga
VMV - Vízi és Mezei Vizsga - I. Díj
MVV - Mindenes Vizsla Vizsga - I. Díj

Lónártné Roik Gizella

info@zsarokahegyivadaszkennel.hu

+36 30 47 57 858